Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το Απόλυτο Μυστικό για την Επιτυχία

Γιατί μερικοί άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη επιτυχία από άλλες; Τι είναι επιτυχία; Τι καθορίζει την επιτυχία;

Αν και γνωρίζουμε ότι είναι επιτυχής είναι στενά συνδεδεμένη με τον καθορισμό του στόχου, μόνο το 5% των ανθρώπων που έχουν τους στόχους τους γράψει. Οι στόχοι που δεν έχουν καταγραφεί δεν είναι στόχοι. Η ικανότητα να θέτουν στόχους και την επίτευξή τους είναι το κύριο προσόν που πρέπει να αποκτηθεί, προκειμένου να είναι επιτυχής στη ζωή. Δυστυχώς, ούτε το πανεπιστήμιο, ούτε σχολείο διδάσκει ότι. Μόλις προγραμματιστεί το υποσυνείδητο μυαλό σας για το τι θέλετε να επιτύχετε και τι τιμή θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό, θα είναι αυτόματα και αναμφισβήτητα προσπαθήσει να επιτύχει το στόχο σας, και ο στόχος θα είναι όλο και πιο κοντά σε εσάς.

Σε κάθε άτομο υπάρχει κάτι που μπορούμε να ονομάσουμε μηχανισμό της αποτυχίας. Ο μηχανισμός ενεργοποιείται αυτόματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι χαμένες ευκαιρίες τους, να μην γίνει αυτό που θα μπορούσε να γίνει. Αυτό αφορά πάνω από το 80% του πληθυσμού.

Ο μηχανισμός της αποτυχίας είναι κάτι που ονομάζουμε «ζώνη άνεσης». Αυτή είναι μια τάση να είναι σε ένα περιβάλλον που ξέρουμε, όπου αισθανόμαστε άνετα, ακόμα κι αν δεν είμαστε 100% ευχαριστημένοι. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να αποφύγουμε την ανάληψη δράσης προκειμένου να αλλάξει κάτι στη ζωή μας. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι συνήθως έχουμε πολλούς λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε μία, ήχο και ισχυρός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να κάνουμε το πράγμα. Όλες οι επιτυχημένοι άνθρωποι από την άλλη πλευρά φοβούνται ότι μπορεί να σπαταλήσει το δυναμικό τους, ότι μπορεί να χάσετε κάτι, αυτός είναι ο λόγος που συχνά αφήνουν τη ζώνη άνεσής τους, επειδή θέλουν να αμφισβητήσουν την επίτευξη των νέων στόχων.

Σύμφωνα με τον Brian Tracy, υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν θέτουν στόχους:

     Πρώτα απ 'όλα, οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να τεθούν οι στόχοι. Εμείς μερικές φορές μεγαλώσει σε σπίτια όπου κανείς δεν μίλησε για τους στόχους, σχετικά με τη σημασία για τον καθορισμό τους. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει, όχι μόνο για τον καθορισμό του στόχου, αλλά και για τους ίδιους στόχους.

     Δεύτερον, οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να θέσει τους στόχους.

     Τρίτον, οι άνθρωποι φοβούνται την απόρριψη, να επικρίνει ή να γελούσαν.


Οι γονείς ή οι στενοί συγγενείς συχνά γελάμε με τα παιδιά ή τους νέους, όταν λένε ό, τι θέλουν να είναι όταν μεγαλώσουν. Γι 'αυτό, αν έχετε ένα στόχο στη ζωή, δεν θα αποκαλύψει σε κανέναν εκτός και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, εκτός αν το άτομο είναι υπέρ σας ή μπορεί να σας υποστηρίξει, αν αυτό είναι απαραίτητο. Μιλήστε για τους στόχους σας μόνο με τους ανθρώπους που θα πρέπει να πηγαίνει μαζί με προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας.

Για περισσότερες πλειοψηφία των ανθρώπων που ο καθένας που έχει ένα στόχο είναι ένα δυνητικό κίνδυνο. Τέλος, μερικοί άνθρωποι δεν θέτουν τους στόχους, λόγω του φόβου της αποτυχίας. Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας. Κανείς δεν πέτυχε σε ένα συγκεκριμένο τομέα, χωρίς κάποια αποτυχία.

Εν κατακλείδι, φαίνεται να είναι αναμφίβολο ότι ο καθορισμός του στόχου είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε. Μόλις έχουμε συνειδητοποιήσει ότι, το επόμενο βήμα είναι να τεθούν οι στόχοι και να σχεδιάσουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να τους επιτύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου